VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára

Mohácsiné Szeverényi Ágnes a Vasutas új igazgatója

01Mohácsiné Szeverényi Ágnes szívélyesen fogadott minket. Fiatalos lendülettel és számos tervvel vetette bele magát a munkába, mint a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára új igazgatója.

Békéscsabán született, itt nőtt fel, jelenleg is városunkban él a családjával. Az édesapja Szeverényi Mihály, festőművész, az édesanyja tanárként dolgozik. Mohácsiné Szeverényi Ágnes a munkája mellett fuvolán játszik a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarban, hiszen a zenélés a szíve csücske. Emellett szívesen utazik és kirándul a családjával és a barátaival.

- A Vasutas új igazgatójaként milyen elképzelései, ötletei vannak?
– Úgy gondolom, nagyon jó helyen van Békéscsabán a művelődési ház. Szeretném, ha ez egy nyitott ház lenne, mind a gyerekek, mind a családok, felnőttek és nyugdíjasok felé. Azt szeretném, ha mindenki megtalálná az érdeklődési körének megfelelő programot. Egy nagy épület-felújításra lenne szükség, amit pályázati segítséggel lehetne megvalósítani. Szeretnék több új programsorozatot indítani, és szorosabb kapcsolatot kialakítani a közönséggel. A képzőművészeti kiállítás-sorozat folytatódik „Mester és tanítványa” címmel, amely során hónapról hónapra helyi vagy Békéscsabáról elszármazott képzőművészek mutatkozhatnak be. Ősszel a fúvószenekar életében is új fejezet kezdődött, hiszen Szűcs Csaba karmester átadta a stafétát egykori tanítványának, Döge Csabának, akinek szintén számos terve van a zenekarral. Ezenkívül a ház kommunikációjának megújítására törekszem, ennek során naprakész információkkal szolgálunk majd a programokról és a terembérlési lehetőségekről.
- Milyen állandó programok vannak a művelődési házban?
– A Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub tagjai hetente kétszer találkoznak. Összesen hat nyugdíjas klubbal van kapcsolatunk és a művelődési házban működik a Nosztalgia Vasutas Nyugdíjas Klub hastánc csoportja, a Fajalka Hímző Klub, és az Univerzum klub is, ahol az ezotériával foglalkoznak. A ház kiváló művészeti csoportja, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar hetente próbál itt. A foglalkozások nyitottak és várják az érdeklődőket.
- Hogyan látja a jövőt?
– A hobbim és a szakmám is a kultúra területéhez kötődik, a művészetek, a kultúra közvetítése már egészen fiatal korom óta életcélom. Igyekszem ennek a küldetésnek megfelelni. Szeretném, ha az emberek a Vasutas Művelődési Házban jól éreznék magukat, eljárnának a közösségi programjainkra és úgy éreznék, hogy itt szükség van rájuk és ezzel az ő életük és az össztársadalom életminősége is javulna. Úgy gondolom, hogy a családi és a baráti körömben is erre törekszem.

Forrás: Csabai Mérleg 2015. november 4.

Elérhetőség

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára
 
 Békéscsaba
 Andrássy út 79-81.
 5600 HUNGARY
 
vasutas@bcsvmh.hu
igazgato@bcsvmh.hu
 
   Tel./Fax :
 +36 (66) 322-240
 Mobiltelefon:
 +36 (30) 616-1231
Vasúti:
(06) 33-49

Nyitvatartás

Művelődési ház
hétköznapokon: 700 - 2000
hétvégén: igény szerint

Könyvtár
hétköznapokon: 900 - 1600

Támogatóink

voke2

 emet logo fekvo szines rgb png

  ThalesLogoJPEG

 L KOFRAGE jo AVV Vgleges 2013 j

Copyright © 2013. All Rights Reserved.