VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára

A Lehetséges extatikus állapota - fotókiállítás

Életrajz:

3 

Fülöp Péter 1967-ben született Győrben. A fotográfia alapjaival a nyolcvanas évek közepén ismerkedett meg. A hagyományos, analóg fényképezés gyakorlata során főleg diapozitívra készített képeket.
A fényképezés utáni érdeklődése 2011-ben éledt újjá, amikor mobiltelefonja 2 megapixeles kamerájával kezdett fekete-fehér képeket exponálni. Ez volt a 2014-ben megjelent „megapixel” katalógus anyaga.
A szerző képeit számtalan hazai művészeti folyóirat közölte, több színházi produkcióhoz használták fel azokat. Különös erejű és a filmművészet világába is áttekintő alkotásai fény(kép)filmjei, amelyeket képeiből szerkesztett filmversekké az alkotó.
Képei a www.fpfoto.hu honlapon tekinthetők meg.

Fotográfiámról:

„Első ébresztő eszmélésemet nem könyvből kaptam, hanem zenétől, tizenéves koromban.  John Coltrane szaxofonostól, aki a hatvanas években elkezdte a zene szövetét szétbontani és átértelmezni. Visszatért a művészetek ősforrásához, és feladott mindent, amit az „én” eltakar. Az önkeresés beteges nyugati attitűdjét az egyetemes emberi alapállás istenkeresésére cserélte. Elképesztő szemléletet hozott vissza a nyugati kultúrkörbe. Számomra ez életre szóló és meghatározó alapélmény volt.”

Fülöp Péter

Elérhetőség

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára
 
 Békéscsaba
 Andrássy út 79-81.
 5600 HUNGARY
 
vasutas@bcsvmh.hu
igazgato@bcsvmh.hu
 
   Tel./Fax :
 +36 (66) 322-240
 Mobiltelefon:
 +36 (30) 616-1231
Vasúti:
(06) 33-49

Nyitvatartás

Művelődési ház
hétköznapokon: 700 - 2000
hétvégén: igény szerint

Könyvtár
hétköznapokon: 900 - 1600

Támogatóink

voke2

 emet logo fekvo szines rgb png

  ThalesLogoJPEG

 L KOFRAGE jo AVV Vgleges 2013 j

Copyright © 2013. All Rights Reserved.