VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára

Döge Csaba - nemzetközi karmesteri verseny első helyezettje

Doge Csaba 1

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar karmestere
a nemzetközi karmesteri verseny első helyezettje

Döge Csaba a hétvégén Szegeden megrendezett nemzetközi fúvóskarmesteri versenyen kiemelt pontszámmal I. helyezést ért el.


A Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE-Tagszervezet által életre hívott versenyen a hat fős zsűri Döge Csabának ítélte oda a megosztott első hely egyikét. A második legmagasabb pontszámot érte el a gyulai karmester, aki 2015 óta a békéscsabai VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára kiemelt művészeti együttesének, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarnak a szakmai vezetője.

Döge Csaba harsonatanár, kamaraművész, többszörös nívódíjas karmester, a gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola mélyrézfúvós tanára. Két évtizeden keresztül a csökmői zeneiskola tanáraként és a Csökmői Fúvószenekar művészeti vezetőjeként, karmestereként tevékenykedett. A békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar élére 2015 szeptemberében került. Középiskolai zenei tanulmányait Békéscsabán folytatta Szűcs Csaba Békés Megyei Príma-díjas karmester harsona szakos növendékeként. Elhivatott tanárától életre szóló útravalót kapott mind emberileg, mind szakmailag. A Békéscsabán eltöltött meghatározó évek alatt a harsonatanár-karmester Szűcs Csabától kiváló zenei felkészítésben részesült, de a zenéhez, a munkához való hozzáállást is magába szívhatta növendéke.


Döge Csaba Szegeden szerzett harsonatanár, kamaraművész diplomát, jelenleg karmester szakon folytatja tanulmányait. Sikeres pedagógus és karmester: növendékeit számos megyei, regionális és országos versenyre készíti fel, sokukat zenei pályán indított el. Kamaraművészként folyamatosan közreműködik klasszikus és országosan is népszerű könnyűzenei együttesekben. A Csökmői Fúvószenekarral számos hazai és nemzetközi fesztiválon és versenyen szerepeltek. Legjelentősebb elismerései között említhetjük a többszöri B és C – koncert és show – kategóriákban szerzett kiemelt arany minősítést. Rendszeres résztvevője és díjazottja a Csökmői Fúvószenekar a színvonalas békéscsabai nemzetközi ZENIT fúvószenekari versenynek, amelyen több alkalommal Ifjúsági Nívódíjat érdemelt ki az együttes Döge Csaba vezényletével. A ZENIT-en három alkalommal Kiváló Karmesteri Díjjal jutalmazta a szakmai zsűri az ifjú karmestert.

Hitvallása szerint a zene, a fúvószene méltó a koncerttermekbe, munkásságával arra törekszik, hogy a fúvószene rangja emelkedjen ma Magyarországon. Pedagógusként példát mutat nem csak mint kortárs zenész, hanem emberségből is.

A békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarral eddig elért sikerei:
2016 júliusában a luxemburgi Diffwinds nemzetközi fúvószenekari fesztiválon kiemelt első díjban részesültek.
2016 augusztusában a békéscsabai ZENIT fúvószenekari versenyen Felnőtt Zenekari Nívódíjat nyertek, és a Legjobb kortárs magyar zenei repertoárért járó díjjal jutalmazták az együttest.

Döge Csaba szakmai vezetőként igyekszik keményen helytállni, hogy a közel 70 éves múlttal rendelkező zenekart még egy kicsit „előre tudja vinni”.
Rengeteg terve van: A legfontosabb, hogy olyan koncerteket adjon a fúvószenekar, amelyekkel az embereknek örömet szereznek. Célja, hogy a zenekar sok országba eljusson. Ha nem is évente, de kétévente egy-egy nagy európai fúvószenekari fesztiválon szeretné megmérettetni az együttest.

Legutóbb 2016 júliusában a luxemburgi Diffwinds nemzetközi fúvószenekari fesztiválon képviselte a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Magyarországot és szűkebb pátriánkat. A Differdange városában megrendezett eseményen az együttes méltón helytállt. A sikeres luxemburgi szereplés gyümölcse egy 2017. évi lengyelországi és egy igen megtisztelő 2018. évi chicagói meghívás.


Forrás: Döge Csaba +36702754002

Szerző: Mohácsiné Szeverényi Ágnes +36702321335


Békéscsaba, 2016. december 5.

 Doge Csaba 2

 

Doge Csaba 3

 

Doge Csaba 4

Elérhetőség

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára
 
 Békéscsaba
 Andrássy út 79-81.
 5600 HUNGARY
 
vasutas@bcsvmh.hu
igazgato@bcsvmh.hu
 
   Tel./Fax :
 +36 (66) 322-240
 Mobiltelefon:
 +36 (30) 616-1231
Vasúti:
(06) 33-49

Nyitvatartás

Művelődési ház
hétköznapokon: 700 - 2000
hétvégén: igény szerint

Könyvtár
hétköznapokon: 900 - 1600

Támogatóink

voke2

 emet logo fekvo szines rgb png

  ThalesLogoJPEG

 L KOFRAGE jo AVV Vgleges 2013 j

Copyright © 2013. All Rights Reserved.