VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára

TÁMOP-3.2.3-08/2-2009-0072


Notice: Undefined variable: this in /home/bcsvmh/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 439

ezra

A projekt célja

A „Hass, alkoss, gyarapíts!” projekt hozzájárul az iskolarendszeren kívüli nem formális tanuláshoz, annak népszerűsítéséhez. Projektünkön belül olyan kompetencia- és képességfejlesztő programokat igyekszünk megvalósítani, amelyek olyan csoportok és egyének fejlődését szolgálják, akik más formában ehhez a képességfejlesztéshez nem tudnának hozzájutni. Fontosnak tartjuk, hogy tevékenységünkön keresztül a kulturális misszió mellett – a helyi kulturális értékeket és multikulturális értékorientációs is kiemelten tartalmaz – részt vegyünk a leszakadó régiónk felzárkóztatásában, hozzájáruljunk az egyre szélesebb rétegeket kitevő hátrányos helyzetű emberek életkilátásainak javításához. Az atomizálódott  modern társadalom régiónkat is sújtja, a közösségek felbomlanak, az emberek elszigetelődnek egymástól, a generációk közötti feszültségek egyre nagyobbak, ezért különösen fontosnak tartjuk a közösségek építését, megtartó erejük erősítését.
 
Szervezetünk a békéscsabai VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára 1976 óta végzi közművelődési tevékenységét és ad otthont a különböző vasutas- és lakossági kulturális rendezvényeknek, kiscsoportos foglalkozásoknak, képzéseknek. Meghatározó kulturális értékeink: a 62 éves  Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar, a 121 éves MÁV „Hazánk” Énekkar, a 31 éves múltra tekintő Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub. 
 
Ez a pályázat intézményünk életében kiemelkedő jelentőséggel bír  hiszen sajátos eszközeinkkel, infrastruktúráinkkal, kapcsolatrendszerünkkel felhalmozott szellemi és kulturális értékeinkkel tudjuk megvalósítani a nem iskolarendszerű művészeti ágakon átívelő kompetenciafejlesztést az ifjúsági korosztály számára, valamint kézzel foghatóan tudunk segíteni a környezetünkben élő hátrányos helyzetű rétegek problémáin.

Elérhetőség

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára
 
 Békéscsaba
 Andrássy út 79-81.
 5600 HUNGARY
 
vasutas@bcsvmh.hu
igazgato@bcsvmh.hu
 
   Tel./Fax :
 +36 (66) 322-240
 Mobiltelefon:
 +36 (30) 616-1231
Vasúti:
(06) 33-49

Nyitvatartás

Művelődési ház
hétköznapokon: 700 - 2000
hétvégén: igény szerint

Könyvtár
hétköznapokon: 900 - 1600

Támogatóink

voke2

 emet logo fekvo szines rgb png

  ThalesLogoJPEG

 L KOFRAGE jo AVV Vgleges 2013 j

Copyright © 2013. All Rights Reserved.